X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧρέος μας να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος...

Χρέος μας να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για τα Τέμπη

Τη δέσμευση της ελληνικής Πολιτείας ότι θα διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στη σημερινή του ενημέρωση.

Κάνοντας λόγο για μια «ανείπωτη τραγωδία», ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η μέριμνα της Πολιτείας βρίσκεται αυτή τη στιγμή «στους οικείους των θυμάτων, των αγνοουμένων και στους τραυματίες».

«Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη, τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων. Ταυτόχρονα, θέλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα προς τους διασώστες, σε όλους τους ανθρώπους που σε μια τόσο δύσκολη, ψυχικά επώδυνη αποστολή έκαναν, ό,τι περνούσε από το χέρι τους. Για άλλη μια φορά επιτέλεσαν και επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο πένθος και ανακοίνωσε ότι η κηδεία των θυμάτων θα γίνει δημοσία δαπάνη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας «έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 9 σοροί από το δείγμα DNA που έδωσαν χθες οι συγγενείς και που λήφθηκε από τα θύματα και η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς». «Είναι προτεραιότητα -κάθε άλλη δουλειά έχει μείνει πίσω στα εγκληματολογικά της Αστυνομίας- προκειμένου να βγει σε πέρας αυτή η επώδυνη διαδικασία», επισήμανε.

Όπως είπε, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές για τα αίτια του δυστυχήματος, με τις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες να έχουν επιληφθεί της διερεύνησης.

«Πέραν, όμως, από την επιβεβλημένη διαλεύκανση των αιτίων και την απόδοση ευθυνών, εξίσου σημαντικό είναι η τραγική αυτή εμπειρία να αναλυθεί σε βάθος, ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπό τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών συστήνεται άμεσα «ανεξάρτητη υπερκομματική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος», καθώς και «τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».

«Έχουμε χρέος, ως Πολιτεία, να φροντίσουμε τους τραυματίες, να φροντίσουμε τους ανθρώπους που βίωσαν τα τραγικά συμβάντα, να σταθούμε πλάι για όσο χρειαστεί στους συγγενείς των θυμάτων. Έχουμε χρέος να αποδώσουμε επίσημα ευθύνες. Κυρίως έχουμε χρέος να κάνουμε τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες σκηνές», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share